Nie wiemy jak u Ciebie, ale u nas praca zdalna, stała dostępność lodówki sprawiły, że tu i ówdzie jest nas trochę za dużo i uznaliśmy, że czas przerzucić się na nieco inne jedzenie: lżejsze, ale równocześnie na tyle pożywne, żeby mogło wystąpić w roli obiadów. Zobacz przepis Trudno uwierzyć, że czerwona kapusta po upieczeniu zmienia się w tak pyszne warzywo, Kapusta sama w sobie jest słodka. Zestaw 5 sałatek na obiad wygląda tak: Klasyczne włoskie danie w nieco innej wersji, bo z panierowanym w ziołach, parmezanie i bułce tartej upieczonym bakłażanem. Ze względu na porę roku spora część składników jest pieczona, ale dużo jest w nich świeżych warzyw. Jeśli masz pieczony kawałek mięsa w lodówce, to sałatę tę ogarniesz w 20 minut, jeśli nie to w pół godziny. Zobacz przepis Wszystkie dania są bardzo łatwe, każdy przepis możesz dowolnie modyfikować według swoich upodobań i zawartości lodówki. Zdecydowaliśmy się na zestaw bardzo prostych sałatek, pełnych warzyw i rozmaitych smaków.