Można je też śmiało przygotować na święta 😉 Składniki: 170 g mąki pszennej 1 budyń – użyłam śmietankowy z białą czekoladą (47 g) / może być sam śmietankowy 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki prażonych orzechów laskowych Z masy formujemy w dłoniach kulki (u mnie większe od orzecha włoskiego), układamy je w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i lekko spłaszczamy. Helio 2 kawałki wafelków WW (jak na zdjęciu) 1 jajko klasy M 100 g masła Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy budyń (proszek) i cukier puder. Budyniowe ciasteczka z orzechami i wafelkami Ostatnio naszła mnie ochota na domowe ciasteczka. Następnie dodajemy posiekane masło i wbijamy jajko. Składniki wyrabiamy ręką. Orzechy siekamy nożem, a wafelki kroimy na małe kawałki. Blachę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) i pieczemy około 20 minut (spód ciasteczek ma być ładnie zarumieniony). Jeśli chcielibyście zakupić produkty na ten przepis przez internet zapoznajcie się z rankingiem supermarketów internetowych www.topspozywcze.pl