Polecam! Paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (270 g) 500 g kiszonej kapusty 300 g pieczarek 1 szklanka wody 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki kminku 1 liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 1 żółtko sól, pieprz siemię lniane lub sezam do dekoracji Przygotowanie: 1.Kapustę kiszoną jeśli jest bardzo kwaśna przepłukujemy, a następnie przekładamy do garnka i wlewamy wodę. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy na wolnym w ogniu przez około 30 minut, aż będzie miękka. Coś z serii potraw wigilijnych czyli paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami, w towarzystwie barszczu smakują wyśmienicie! Paszteciki te są bardzo proste w wykonaniu, a do ich przygotowania potrzebujemy jedynie 3 głównych składników, ponieważ wykorzystujemy gotowe ciasto francuskie. Po ugotowaniu kapustę odcedzamy na sitku. 2. Pieczarki myjemy i kroimy w talarki, a następnie podsmażamy. Płat ciasta francuskiego przekrawamy na pół wzdłuż, otrzymując w ten sposób dwa duże prostokąty.