Składniki na placki z kiszonej kapusty – fuczki: 0,5 kg odciśniętej kiszonej kapusty 2 jajka 1 duża cebula 1 i 1/2 szklanki mleka 3 szklanki mąki 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka cząbru sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko i miksujemy. Przygotowuje się je z ciasta naleśnikowego z dodatkiem kiszonej kapusty, smaży jak placki ziemniaczane. Fuczki to nic innego jak placki z kiszonej kapusty. Placki smażymy z obu stron na złoty kolor. Ale na pewno u nas zagości na dłużej! Zdejmujemy je na talerz, wyłożony ręcznikiem papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Do ciasta dodajemy kminek, cząber oraz sól i pieprz do smaku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://gotujzprezesem.pl/2017/09/placki-z-kiszonej-kapusty-fuczki/