SKŁADNIKI Babeczki: - 1 jajko - szczypta soli - 50 g cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego - 50 g masła - 100 ml mleka - 100 g mąki pszennej tortowej - 15 g kakao - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/4 łyżeczki sody - 1 łyżka mleka w proszku (można pominąć) - 50 g mlecznej czekolady - 500 g śmietany 36% - 250 g mascarpone - 1 opakowanie cukru waniliowego - 1 łyżka cukru pudru - 2 śmietan-fixy - szczypta zielonego barwnika spożywczego - 6 dużych wafelków do lodów (stożek) - cukier puder - ozdoby cukiernicze: gwiazdki, białe perełki, inne WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Formę do babeczek wypełnić papierowymi lub silikonowymi papilotkami. Następnie wlać masło i mleko, dodać wymieszane ze sobą składniki sypkie (mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i mleko w proszku) i zmiksować. Do miski wbić jajko, dodać szczyptę soli i ubijać stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Następnie zielony krem przełożyć do worka cukierniczego z ozdobną końcówką (gwiazdką) i wyciskać zaczynając od podstawy i kierując się coraz wyżej, aż po czubek każdej choinki (patrz zdjęcia). Zimną śmietanę ubić dodając stopniowo cukier waniliowy i cukier puder. Babeczki choinki przechowywać w chłodnym miejscu lub w lodówce. Do ubitej śmietany dodać mascarpone, śmietan fixy i zmiksować do połączenia składników. Do pozostałego kremu dodać barwnik i ponownie zmiksować. Jajko i mleko powinno być w temperaturze pokojowej.