Składniki: 500 g świeżego łososia bez skóry i ości płat ciasta francuskiego (użyłam gotowego) łyżka klarowanegol masła ząbek czosnku mała czerwona cebula 200 g świeżego szpinaku 120 g sera camembert 100 g orzechów (użyłam nerkowca i brazylijskich) sól i pieprz do smaku jajko Przygotowanie: Jak szpinak zmniejszy swoją objętość i zacznie się podsmażać dodaj pokrojony na kawałki ser camembert i na mniejszym ogniu podsmażaj Na koniec dodaj posiekane na drobno orzechy. Rozgrzej piekarnik na 200 C Na środku ciasta ułóż płat łososia. Dolne krawędzie ciast załóż na łososia, bocznymi paskami ciasta przeplataj łososia. Nożem przetnij paski ok 1 cm grubości pod kątek ok 45 C (tak jak na zdjęciu) Zaglądajcie na mój -> Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych Na łososia ułóż szpinakowy farsz. Następnie szpinak porwij na mniejsze kawałki.