Makaron razowy z groszkiem i tuńczykiem

Makarony
02.12.2020 20:34
Makaron razowy z groszkiem i tuńczykiem

Na 2 porcje 100 g makaronu razowego 100 g mrożonego groszku 100 g tuńczyka z puszki w sosie własnym (waga po odcedzeniu) 1 średnia cebula 1/4 czerwonej papryki 10 pomidorków koktajlowych sól pieprz natka pietruszki olej w sprayu lub 1 łyżeczka oleju rzepakowego W czasie gdy makaron się gotuje obrać cebulę i pokroić w drobną kostkę , paprykę również pokroić w kostkę, Patelnię spryskać olejem w sprayu, na patelni zeszklić cebulę i paprykę. Makaron i groszek mają być aldente, Makaron z groszkiem odcedzić i wrzucić na patelnię, Na patelnię dodać również odsączone mięso z tuńczyka i przekrojone na połówki pomidorki. Danie to znakomity pomysł na obiad lub na drugie śniadanie do pracy, bo jest pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://krylowakuchnia.blogspot.com/2020/12/makaron-razowy-z-groszkiem-i-tunczykiem.html