Składniki: ciasto 200 g cukru 459 g mąki krupczatki 250 g masła 2 łyżki śmietany 3 żółtka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia masa 800 g oczyszczonej porzeczki 200 g cukru 1 budyń waniliowy kruszonka 140 g maki 100 g masła 100 g cukru Przygotowanie: ciasto mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i masło posiekaj ze sobą nożem lub umieść wszystko w naczyniu miksującym. Ciasto należny szybko wyrobić i wyłożyć na spód blachy o wymiarach 36 cm x 25 cm , wyłożonej wcześniej papierem pergaminowym. masa porzeczkowa w garnku umieść porzeczki, cukier i budyń, wszystko miksuj na gładką masę, następnie gotuj na małym ogniu ok 8 minut, aż wszystko się zagotuje. Masę odstaw do ostygnięcia, następnie wyłóż ja na ciasto, a na masę wyłóż kruszonkę. kruszona mąkę, cukier i masło umieść na stolnicy, najpierw wszystko posiekaj nożem, następnie lekko pocieraj i podrzucaj ciasto, tak aby kruszonka przybrała formę małych kuleczek.