Pasta kanapkowa ze śledziem – pyszny dodatek do pieczywa

Milena
Śniadania
27.11.2020 12:58
Pasta kanapkowa ze śledziem – pyszny dodatek do pieczywa

Składniki na pastę kanapkową ze śledziem: 250 g filetów śledziowych (dałam śledzie z oleju, mogą też być solone z beczki, ale najpierw należy je wymoczyć, żeby nie były zbyt słone) mała cebula 150 g serka kanapkowego (naturalny lub śmietankowy) 2 jajka 2-3 gałązki kopru sól, pieprz Przygotowanie Śledzie dokładnie odsączamy z wody czy zalewy i kroimy w kostkę. Taka przekąska jest dobrym sposobem na włączenie do codziennej diety śledzi, które są dobrym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, zwłaszcza omega-3. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pastę robi się łatwo i szybko, więc jej przygotowanie nie będzie dla nikogo problemem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2020/11/pasta-kanapkowa-ze-sledziem-pyszny-dodatek-do-pieczywa/