Krokiety z wafli

Bartek
Obiad
26.11.2020 19:47
Krokiety z wafli

Składniki na krokiety z wafli (około 16 szt.): 4 wafle tortowe 800 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 cebula 3 jajka około 2/3 szklanki bułki tartej do obtaczania sól, pieprz 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki kminku Przygotowanie: 1. Pieczarki myjemy pod bieżącą wodą, a następnie kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wafle zostawiamy na 2-3 minuty, tak aby zmiękły i zawijamy je w rulon, a następnie każdy kroimy na 4-5 kawałków. Krokiety z wafli smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, z każdej strony. W mojej kuchni na pewno jeszcze się pojawią, może przygotuje je na Wigilię i tym przepisem zaskoczę swoich bliskich. Krokiety z wafli przygotowuje się o wiele szybciej niż te tradycyjne, ponieważ nie musimy smażyć wcześniej naleśników. Jakiś czas temu natknęłam się na przepis krokietów z wafli. Zapraszam do wypróbowania przepisu na krokiety z wafli, ponieważ naprawdę warto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotujzprezesem.pl/2020/11/krokiety-z-wafli/