Bigos z kiszonej kapusty

Milena

Obiad

26.11.2018 13:31

Bigos z kiszonej kapusty

Składniki na bigos z kiszonej kapusty: 1,5 kg kiszonej kapusty 2 marchewki 1 kg łopatki lub karkówki wieprzowej (albo po pół kilo tego i tego) 0,5 kg boczku 0,5 kg kiełbasy cebula sól i pieprz majeranek po kilka ziaren ziela angielskiego, jałowca i liści laurowych 1-2 łyżki przecieru pomidorowego Przygotowanie Kapustę kiszoną płuczemy pod bieżącą wodą i odciskamy, aby przestała być kwaśna. Bigos jest bardzo popularny w polskich domach, zarówno w święta, jak i na co dzień. Całość dusimy na niewielkim ogniu, w razie potrzeby podlewając wodą, aby kapusta się nie przypaliła. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy do kapusty. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty i oba składniki przekładamy do dużego garnka. Bigos z kiszonej kapusty, na który przepis znajdziecie poniżej, to prosta do zrobienia i pyszna potrawa.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2011/10/bigos-z-kiszonej-kapusty/