Quiche z kurkami i wędzonym boczkiem

Agnieszka
Obiad
09.11.2020 17:04
Quiche z kurkami i wędzonym boczkiem

Kruche ciasto: - 200 g mąki pszennej - 120 g masła - 1 jajko - szczypta soli - 3 łyżki zimnej wody Farsz: - 300 g kurek - 100 g wędzonego boczku - 1 mała cebula - 2 jajka - 200 ml śmietany - 2 łyżki tartego sera “Grana padano - 2 łyżki oliwy - 1/2 łyżeczki suszonego tymianku - świeża natka pietruszki - sól, pieprz Mąkę połącz z miękkim masłem, jajkiem, wodą, cukrem i solą. Gdy powyższe składniki ostygną, wtedy dopiero wlej śmietanę, dodaj jajka, ser i dopraw wszystko tymiankiem, solą, pieprzem oraz dodaj posiekaną natkę pietruszki – wymieszaj całość. Wlej farsz na podpieczony wcześniej kruchy spód i piecz całość w temp. 190 stopni około 20-30 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/11/09/quiche-z-kurkami-i-wedzonym-boczkiem/