mleka - 70 g cukru - 1 cukier waniliowy lub kilka kropli aromatu waniliowego - 180 g miękkiego masła - 180 g mąki pszennej extra typ 400 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 garść kropli czekoladowych użyłam garść białych i mlecznych Przygotowanie: - W misce wymieszać trzepaczką rózgową składniki mokre, wsypać cukry, oraz przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać i na sam koniec wsypać po garści drobinek czekoladowych, użyłam mleczne i z białej czekolady. Takie ciacha możesz przygotować w dowolnym opiekaczu, ja przygotowałam w moim ulubionym marki Breville, używam go już od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolona, także jeśli planujesz zmianę opiekacza lub innego drobnego sprzętu AGD koniecznie odwiedź stronę www.breville-polska.pl. - Jeśli pominiesz dodawanie drobinek czekoladowych, po wyjęciu z opiekacza ciastka możesz posypać cukrem pudrem, ale gwarantuje, że znikają prosto z opiekacza. Na przepis trafiłam na jednej z grup kulinarnych, lubię testować różne przepisy a ten wydał mi się bardzo fajny i szybki pod kątem dzieci, więc długo nie czekając zrobiłam na gorąco. Absolutny hit w moim domu, oczywiście najbardziej zadowolony był najmłodszy w rodzinie, takie ciastka z opiekacza, to super sprawa.