Dodatkowo: 8 ulubionych parówek, mój synek bardzo lubi Filusie z JBB oczy świnki – żurawina, rodzynki lub ziele angielskie, ziarna pieprzu, co macie pod ręką żółtko z łyżką mleka do posmarowania bułeczek przed pieczeniem Przygotowanie: Jeśli robisz na drożdżach instant wrzucasz wszystko do miski i wyrabiasz ciasto, jeśli na świeżych musisz zrobić zaczyn. Jeśli przygotujecie te bułeczki lub inny przepis z mojej stronki, prześlijcie mi apetyczne zdjęcie, bardzo chętnie dodam do wpisu z Waszym imieniem i nazwiskiem, zdjęcia możesz przesłać na meila lub na mojego fanpaga. Powiem Wam, że bułeczki wyszły super, nie jestem fanką parówek, ale w połączeniu z ciastem drożdżowym super smaczne, a jak ciasto drożdżowe to najlepsze na mące prosto z młyna. Te pyszne bułeczki powstały na kolacje, a kulaliśmy je razem z moim synkiem, kto śledzi mojego fanpaga, pewnie widział filmik zapowiadający, z moim synkiem w roli głównej, rośnie mi następca jak nic. Nasz wałek z parówką musi wyglądać tak, że kiełbaska musi być po środku i z obu stron na końcu widoczna. Czas na wykończenie, każdą z końcówek od parówki przeciąć na 4 i powstałe trójkąciki przypiąć do bułeczek jako imitacje uszek. Składniki: 16 szt. 420 g mąki pszennej luksusowej 30 g cukru 200 ml mleka 30 g masła 15 g świeżych drożdży lub 7 g instant 1 jajko 0,5 łyżeczki soli Po godz. ciasto wyrobić na delikatnie podsypanym mąką stole, podzielić na 8 równych części. Przeciąć po środku na pół, w ten sposób z 8 bułeczek otrzymasz 16.