Wegańska szarlotka z kisielem w słoiczku

Martyna
Desery
04.11.2020 21:00
Wegańska szarlotka z kisielem w słoiczku

Przepis na 4 słoiczki, z czego jeden to ok. 497kcal, B: 13,4g, T: 18,4g, W: 77,1g. Składniki na kremową bazę: – 180g tofu naturalnego – 120ml mleczka kokosowego light – 100g nerkowców – 80g erytrolu – 30g skrobi ziemniaczanej – 3 łyżki soku z cytryny Składniki na jabłkowy kisiel: – 6 jabłek – 500ml wody – 75g erytrolu – sok z całej cytryny – 50g skrobi kukurydzianej – 1-2 łyżeczki cynamonu – szczypta gałki muszkatołowej – szczypta soli Wszystko co jest podane w słoiczkach prezentuje się wspaniale, widać każdą warstwę, w przypadku zup – widzimy jakie warzywa w sobie zawierają. Dodajemy pokrojone w kostkę jabłka i gotujemy na wolnym ogniu przez około 4-5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodatkowo: – 10 herbatników np. bezglutenowych BAZA: Nerkowce namaczamy w gorącej wodzie przez 30 minut, odcedzamy. Wszystkie składniki na kremową bazę blendujemy na gładko, a następnie gotujemy przez 3-5 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/weganska-szarlotka-w-sloiczku/