Składniki na zupę krem z pora: 3 duże pory (po obraniu około 500 g) 4 ziemniaki 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 3 szklanki bulionu 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli szczypta gałki muszkatołowej szklanka o pojemności 250 ml Przygotowanie: 1. 🙂 Krem z pora polecam podawać z grzankami z pieczywa oraz dekoracyjnymi krążkami pora. Zupę krem z pora najlepiej podawać z grzankami z pieczywa. Zapraszam na bardzo prostą i mega smaczną zupę krem z pora. Krem z pora próbujemy, być może będzie potrzebna jeszcze odrobina soli lub pieprzu do smaku. Zupa z pora jest pyszna, bardzo kremowa i rozgrzewająca, idealna na jesienne dni. Następnie zupę miksujemy na gładki krem za pomocą ręcznego blendera i ponownie stawiamy na gaz, aby ją zagotować. 3. Zupę gotujemy na małym ogniu przez około 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Z jej przygotowaniem poradzi sobie z pewnością każdy. Następnie pory przecinamy wzdłuż na pół i kroimy w pół talarki.