Makaronowa zapiekanka z 4 serami i pesto pod chlebową kruszonką Składniki: 500 g drobnego makaronu (muszelki, kolanka etc.) 2 szklanki mleka 250 g kanapkowego białego serka ( u mnie Twój smak) 150 g startego sera cheddar 100 g sera mozzarella 150 g sera brie albo camambert 4 łyżki pesto 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki masła sól, pieprz ok 3 kromiki chleba 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy garść listków bazylii 3-4 pomidory Wykonanie: Makaron ugotować na pół-twardo. I rzeczywiście tak jest:) zapiekanki mają w sobie coś kojącego i magicznie otulającego a jak zapiekacie makaron z serami i do tego pod pyszną warstwą chrupiącej kruszonki z chleba to musi to być strzał w dziesiątkę. Wyjąć formę z piekarnika, posypać chlebem, i wstawić z powrotem do piekarnika na kolejne 20 minut. W mikserze zmiksować kromki chleba z posiekanym drugim ząbkiem czosnku, garścią bazylii, dwiema łyżkami oliwy i odrobiną soli.