Na spód naczynia dajemy trochę sosu, układamy na nim 3 płaty do lasagne, na płaty nakładamy połowę mięsa, na niego dajemy trochę sosu, który rozsmarowujemy po całości, całość posypujemy startymi i wymieszanymi serami (oczywiście dzielimy) Na serach układamy kolejne 3 płaty do lasagne, na nich rozkładamy szpinak, trochę sosu i część startych serów. 2. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, szpinak myjemy, siekamy na drobniej i wrzucamy na patelnię. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: Farsz: Sos beszamelowy: 3 łyżki masła 3 łyżki mąki 500 ml mleka sól pieprz gałka muszkatołowa 1. Z dyni usuwamy pestki, wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut. Na wierzch dajemy ostatnie płaty, resztę sosu i resztę startych serów. 2. Gotujemy na małym ogniu przez chwilkę mieszając, zdejmujemy z gazu i doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Teraz znowu układamy płaty, na nich dynię, resztę mięsa, sos i ciut sera. 3. Na pletni rozgrzewamy łyżkę oliwy i masła. Wrzucamy po jednym płacie na kilka minut, żeby lekko go podgotować. W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę i smażymy przez około 2 minuty. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, wrzucamy na patelnię. Jak się nam przestudzi, to ściągamy przypieczoną warstwę wierzchnią i wyjmujemy miąższ, który rozgniatamy widelcem.