WŁOSKA ZAPIEKANKA PARMIGIANA Z MAKARONEM

Beata
Obiad
04.11.2020 9:25
WŁOSKA ZAPIEKANKA PARMIGIANA Z MAKARONEM

Polecam i miłego dnia życzę wszystkim :-) Składniki dla 4 osób: - 2 średnie bakłażany - 1 cebula - 700 g passaty - 3 ząbki czosnku - 1 łyżeczka cukru trzcinowego - garść świeżej bazylii - sól - pieprz - 150 g startej mozzarelli - 100 g startego parmezanu - 300 g makaronu u mnie kokardki - oliwa z oliwek 1. Bakłażany myjemy, kroimy na plastry o grubości około 0,7 mm, z obu stron oprószamy solą i odstawiamy na około 15 minut, żeby puściły sok. 4. Na spód naczynia żarodpornego układamy połowę bakłażanów, na nie trochę sosu pomidorowego i posypujemy to wszystko wymieszanymi serami (sery dzielimy na trzy części). Naszła nasz ochota na coś z bakłażanem i zrobiliśmy parmigiane z passatą i makaronem. Na ser układamy pozostałe bakłażany, smarujemy sosem i posypujemy resztą startych serów. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy cebulę. Danie wyszło pyszne, jest proste w przygotowaniu i na pewno Wam też przypadnie do gustu. Na patelni grillowej rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Obsmażamy pokrojone bakłażany z obu stron. Włoska zapiekanka Parmigiana z makaronem Dzień dobry :-)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2020/10/woska-zapiekanka-parmigiana-z-makaronem.html