Pasta warzywna

Śniadania

30.10.2020 10:00

Pasta warzywna

Składniki: 200 g .dyni obranej i pokrojonej 200 g. cukinii obranej i pokrojonej 1 papryka czerwona 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 1 ząbek czosnku sól, pieprz papryka słodka papryka ostra masło do smażenia Wykonanie: Dynię i cukinię obraną i pozbawioną miąższu, pokroić na mniejsze kawałki. Idąc śladami Dagmary, która na kolejnej lekcji kursu kulinarnego, pokazała nam jak zrobić pastę warzywną, ja też takową poczyniłam :) Najpierw nie chciał nawet spróbować, bo zawsze kręci nosem na warzywa, a tu proszę. Resztę warzyw obrać, umyć i również pokroić na mniejsze kawałki. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie zrobiła po swojemu :) W międzyczasie można podlać trochę wodą, żeby warzywa się nie przypaliły. Udało mi się go namówić i tak mu posmakowało, że zachwalał, jakie to dobre :) Kiedy warzywa lekko przestygną, zblendować je na gładką masę.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/10/pasta-warzywna.html