Wczoraj w internecie natknęłam się na takie fajne pieczone ziemniaczki. Zainteresowała mnie marynata zrobiona na jogurcie. Wcześniej piekłam ziemniaki z masłem, lub olejem. Dlatego chętnie wypróbowałam ten przepis. Ziemniaczki wyszły naprawdę smaczne. Jogurt dodał im fajnego posmaku. Przepis znalazłam u Moniki na blogu Sio-smutki. Zajrzyjcie i poczytajcie, bo u mnie są minimalne zmiany. Dałam trochę więcej jogurtu, majeranek zamieniłam na tymianek, dodałam świeży koperek, ale nie dodałam rozmarynu. Przyprawy można dostosować pod swój smak. Składniki: 1 kg. ziemniaków 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki oleju 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka tymianku 1 …