Smacznego! 3. KANAPKI Z TATAREM Z ŁOSOSIA – 200g surowego, świeżego filetu z łososia – 1-2 ogórki konserwowe – 1 szalotka – ½ łyżki oliwy (opcjonalnie) – sok z ¼ limonki lub ⅓ cytryny – sól, pieprz, (ewentualnie Maggi) – ricotta – kiełki Na zdjęciach chleb otrębowy ze słonecznikiem i siemieniem lnianym. 1. KANAPKI Z GUACAMOLE – 1 awokado – ricotta – sok z ½ limonki – 1 mały ząbek czosnku – kolendra – kiełki – płatki chili Awokado rozgniatamy i łączymy z sokiem z limonki. 2. KANAPKI Z POMIDOREM I CHRUPIĄCYM BOCZKIEM – surowy boczek w plastrach – pomidor – ricotta – szczypiorek – kiełki Plastry boczku – jajko sadzone na maśle – ricotta – kiełki Na maśle smażymy jajko sadzone. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy odrobinę soku z limonki lub cytryny oraz oliwę. Chleb smarujemy ricottą, następnie nakładamy usmażone jajko, doprawiamy solą oraz pieprzem i dekorujemy kiełkami. Chciałabym podzielić się z Wami moimi ulubionymi pomysłami na niecodziennie kanapki, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Chleb smarujemy ricottą, następnie nakładamy plaster pomidora, plastry boczku, dekorujemy szczypiorkiem oraz kiełkami.