Porcja 2 osoby Składniki: 400 g jagnięciny 8 cukinii baby oliwa sól i pieprz do smaku sos grzybowy: 300 g świeżych grzybów (użyłam podgrzybków i borowików) 2 łyżki masła 1 cebula pęczek pietruszki 100 ml śmietany 30% sól i pieprz do smaku Przygotowanie: sos grzybowy Grzyby obrać, umyć i przegotować raz w osolonym wrzątku - gotować ok 15 minut. Sos gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając jeszcze przez 10 min. Na patelni grillowej obsmażyć cukinie baby przeciętą na pół wzdłuż . Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę na maśle. Obsmaż na patelni grillowej wyłącznie na łyżce oliwy. Na talerzu ułóż zgrillowaną cukinię, obsmażoną jagnięcinę i dodaj sos grzybowy. Zmniejszyć ogień i dodać grzyby, po około 10 minutach dodać śmietanę i doprawić do smaku.