Omlet ziołowy z ogórkiem i rzodkiewką BEZ MĄKI

Martyna
Śniadania
21.06.2019 18:02
Omlet ziołowy z ogórkiem i rzodkiewką BEZ MĄKI

Składniki na omlety: – 4 jajka – 2 łyżki śmietanki 30% – 15g parmezanu – 1 łyżka posiekanego koperku – 1 łyżka posiekanego szczypiorku – sól, pieprz – odrobina masła do smażenia Składniki na nadzienie: – 200g twarogu półtłustego – 2-3 łyżki jogurtu naturalnego – sól, pieprz Przepis na 2-3 omlety, przy podziale na dwa – jeden to ok. 367kcal, B: 36,7g, T: 21,2g, W: 5,2g. Na rozgrzaną patelnię wylewamy połowę masy jajecznej i za pomocą łopatki rozprowadzamy ją po całym dnie, przykrywamy przykrywką i smażymy na małym ogniu ok. 3-4 minuty, aż omlet zacznie cichutko skwierczeć. W drugiej misce mieszamy pozostałe 2 żółtka i 2 całe jajka, śmietankę, parmezan, szczypiorek z koperkiem, sól i pieprz – dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodatkowo: – posiekany szczypiorek – ogórek – rzodkiewki Rzodkiewki i ogórki kroimy w plasterki. Wówczas za pomocą łopatki (lub zsuwając na pokrywkę/talerz) przewracamy go na drugą stronę i smażymy następne 2 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/omlet-ziolowy-ogorkiem-rzodkiewka-bez-maki/