Rożki francuskie z pieczarkami

Przekąski

27.10.2020 12:57

Rożki francuskie z pieczarkami

Świetnie smakują podane z zimnym sosem, np. czosnkowym, musztardowym, pomidorowym, bazyliowym😉 Składniki na 12 rożków: 1 op. ciasta francuskiego (275 g) 300 g pieczarek cebula 100 g żółtego sera, np. gouda 1 łyżka oleju zioła prowansalskie sól i pieprz Na patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekaną cebulę i pieczarki – podsmaż je mieszając co chwilę. To smakołyk w sam raz dla wegetarian lub na postne dni, ponieważ rożki są bez mięsa. Gotowe ciastka ułóż na blaszce zachowując odstępy (około 2 cm), wierzch delikatnie posmaruj rozmąconym jajkiem i wstaw je do rozgrzanego piekarnika. Mogą być doskonałą przekąską dla domowników, poczęstunkiem dla gości oraz przystawką na imprezie🙂 Dodaj ser starty na dużych oczkach, zioła prowansalskie i dla smaku dopraw przyprawami. Piecz około 25-30 minut w temperaturze 200 stopni (grzanie góra-dół), aż się zarumienią.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarnesos.com.pl/rozki-francuskie-z-pieczarkami/