Śledź z cebulką w oleju

Śledź z cebulką w oleju

Dobry nie tylko w święta, ale też przez cały rok🙂 Klasyczny śledzik z cebulką w oleju to danie smaczne, proste i łatwe – często spotykane na wigilijnej kolacji, domowych imprezach lub stawiane na stół pod wódeczkę🙂 Smacznego!🙂 Składniki: 5 płatów śledziowych solonych 2 średnie cebule 100 ml oleju 2 ziela angielskie 2 liście laurowe 1 łyżka octu (np. winnego, jabłkowego) lub soku z cytryny woda lub mleko do namoczenia śledzia Przygotowanie takiego śledzika nie jest zbyt pracochłonne, ale trzeba mieć trochę cierpliwości na czekanie, by rybka najpierw wymoczyła się w wodzie lub mleku, a później zamarynowała z pozostałymi składnikami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarnesos.com.pl/sledz-w-oleju/