Zbliża się Halloween, dla tych co obchodzą polecam nie straszne, nie krwawe, ale takie zabawne i przyjazne babeczki nietoperze :) Składniki; - opakowanie piernik Kętrzyński 750 g, - 1,5 szklanki wody, - 2/3 szklanki oleju, - 2 łyżki kakao, - ciasteczka czekoladowe typu markizy (np. Oreo), - cukrowe oczy, - domowe powidła śliwkowe. krem: - śmietana 30% ok. 200 ml, - 1 mleczna czekolada 100 g. Wykonanie: Śmietanę podgrzewamy, wrzucamy czekoladę. Do formy na muffinki, wkładamy papilotki, wykładamy 1 łyżkę ciasta, następnie 1 łyżeczkę powideł śliwkowych i ponownie zalewamy ciastem na 3/4 wysokości foremki. Ciasteczka przekrajamy na pół robimy z nich skrzydełka, dodajemy oczka. Po wyjęciu z lodówki ubijamy na krem. Mieszamy do rozpuszczenia czekolady, ale uważamy żeby śmietanka nam się nie zagotowała. Robimy to po to aby nie utworzył się kożuch.