mleka - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 jajko - 1 łyżka oleju - 1/4 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki cukru Do podania: - 1 dojrzałe awokado - 4 jajka - 100 g. wędzonego boczku - 1 łyżeczka soku z cytryny - 1 łyżka masła - sól, pieprz Przed podaniem na gofry nałóż kostkę awokado, po jednym jajku, posyp skwarkami z boczku, oprósz solą i pieprzem. Boczek pokrój w kosteczkę i smaż na suchej patelni, aż mocno się zarumieni. Awokado pokrój w małą kosteczkę, dopraw solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Zamknij i piecz ok. 5 minut (w trakcie pieczenia nie otwieraj gofrownicy).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/10/gofry-owsiane-wytrawne-dry-oat-waffles.html