Składniki: (4 porcje) - 200 g. czarnej soczewicy - 6 łyżek oliwy z oliwek - 4 łyżki suchego kuskusu - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - 1 litr gorącego słonego bulionu warzywnego - 4 małe cykorie - 2 garści nerkowców - kilka gałązek natki pietruszki - 1 mała cukinia - 2 łyżki soku z cytryny - 1/4 łyżeczki grubo mielonej ostrej papryki - 1 łyżeczka cukru - sól, pieprz Orzechy nerkowca posiekaj i upraż na suchej patelni. Na drugiej dużej patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy. Na dużej patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy. Gdy większość płynu zostanie wchłonięta dodaj kuskus, nerkowce i pokrojoną w małą kostkę cukinię. Połóż cykorie rozcięciami ku górze i smaż 2 minuty. Wlej 1 szklankę bulionu i czekaj aż soczewica go wchłonie. Przewróć na drugą stronę i smaż aż się przyrumieni.