Sakiewki z ciasta francuskiego z truskawkami i budyniem

Krzysztof
Przekąski
23.07.2014 13:54
Sakiewki z ciasta francuskiego z truskawkami i budyniem

Przepis

Sakiewki z ciasta francuskiego z truskawkami i budyniem:

- 1 opakowanie ciasta francuskiego

- truskawki

- 1 budyń waniliowy

- 2 łyżki cukru waniliowego

Przygotować formę na 12 muffinków. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Przestudzić. Ciasto francuskie rozciągnąć w palcach i podzielić na 12 kwadratów. Każdy kwadrat powkładać w otwory muffinkowe, dociskając palcami środek. Do każdej foremki wsypać niewielką ilość cukru waniliowego. Następnie powkładać po 3 obrane, małe truskawki. Na truskawki po łyżce budyniu. Na końcu skleić brzegi, tworząc sakiewki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 20 minut, lub do porządnego zarumienienia.

Smacznego!