Leniwe z mascarpone

Obiad
20.10.2020 13:42
Leniwe z mascarpone

Podawać od razu lub odłożyć na talerzu, aby odparowały i przygotować wg poniższej odsmażanej wersji : ) Do podania: 15 g masła 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka cukru Masło roztopić na patelni. Składniki: 430 g twarogu półtłustego 120 g mascarpone 2 jajka 225 g mąki pszennej Twaróg i mascarpone rozgnieść widelcem, dodać jajko, wymieszać widelcem. Pokroić nożem na mniejsze kawałki, a następnie ugotować w osolonym wrzątku (wyjąć z wody po ok. 2 minutach od wypłynięcia na powierzchnię). Ponownie wymieszać i smażyć na złoty kolor, do czasu aż cukier się rozpuści i na kluskach utworzy się pyszna skorupka. Kluski leniwe z mascarpone są delikatniejsze i bardziej deserowe w smaku od tradycyjnej wersji.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/kluski-leniwe/