Ułożyć na dnie miski, polać warstwą ketchupu, dodać przepłukaną wodą i odsączoną kukurydzę, ugotowane różyczki brokuła (gotować w osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut do miękkości, ale tak aby się nie rozpadały), jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 mała puszka kukurydzy (170g) 1 brokuł 4 jajka 1/2 małej główki kapusty pekińskiej ketchup, majonez, sól, pieprz Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić do smaku ulubionymi przyprawami i podsmażyć. Przykryć folią i przełożyć do lodówki na co najmniej kilka godzina, aby smaki się przegryzły.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/warstwowa-salatka-z-brokulem/