Pasta z czerwonej fasoli – przepis 250 g ugotowanej czerwonej fasoli 3 suszone pomidory (bez zalewy) 2 łyżki słonecznika 2 łyżki Mikstury Olei Cardio do sałatek Dr Gaja garść listków bazylii pieprz do smaku 1 duża makrela 2 jajka (wielkość L) 1 czerwona cebula 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki Mikstury Olei Cardio do sałatek Dr Gaja pieprz do smaku Z makreli usunąć skórę, oddzielić mięso od ości. Do przygotowania wszystkich past wykorzystałam Miksturę Olei Cardio do sałatek Dr Gaja, która jest zbiorem nierafinowanych, tłoczonych na zimno olei: lnianego, z wiesiołka, z ostropestu i z pestek dyni. Przygotowałam dla Was zestawienie 3 past, które na pewno podbiją Wasze serca: pasta z czerwonej fasoli, pasta z wędzonej makreli i słodka pasta twarogowa. Pasta twarogowa – przepis 200 g twarogu 5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka miodu 2 łyżki Mikstury Olei Cardio do sałatek Dr Gaja Wszystkie składniki dokładnie zmiksować blenderem. Jestem ogromną miłośniczką wszystkich past do kanapek, zarówno tych na słodko jak i w wersji wytrawnej : ) Są nie tylko proste i szybkie do przygotowania, ale również bardzo zdrowe. Świetnie sprawdzają się też w przypadku małych niejadków, którym możemy w nich przemycić dużą dawkę zdrowia i zachęcić do próbowania nowych smaków.