Delikatny i soczysty schab pieczony razem z cebulą i jabłkami to dzisiejsza propozycja obiadowa dla tych, którzy nie boją się łączyć mięsa z owocami. 1 kg schabu 4 jabłka 3 cebule mąka krupczatka czosnek granulowany sól, pieprz Cebulę kroimy w krążki lub piórka. na kolejne 30 minut Kroimy na plastry po około 10 minutach od wyjęcia z piekarnika. Obtaczamy w mące, a następnie obsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym na dużej patelni oleju. Kto śledzi mnie na Instagramie, ten mógł już podejrzeć, co zaplanowałam dla Was na najbliższe dni. W międzyczasie obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy na cząstki. Oczyszczony schab oprószamy ze wszystkich stron solą, pieprzem oraz granulowanym czosnkiem. Na dnie naczynia żaroodpornego rozkładamy część cebuli. Na nim i obok niego rozkładamy pozostałą cebulę.