Tartaletki z kremem jogurtowo-malinowym i granatem

Picante-
Ciasta
20.10.2020 8:59
Tartaletki z kremem jogurtowo-malinowym i granatem

- Pestki granatu Wykonanie: Ze składników na ciasto energicznie zagniatamy ciasto kruche, formujemy z niego kulkę, owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Wstawiamy do lodówki na 15 minut, po czym pieczemy w temp. 190C przez około 15-20 minut, na złoty kolor. Jabłka, śliwki, dynię i cynamon na chwilę odstawiam (ale tylko na chwilę!) i podrzucam pomysł na pyszne, różowe tartaletki. Krem jogurtowy: - 500 g jogurtu naturalnego - Około 250 g malin (świeżych lub mrożonych) - 2 łyżki żelatyny + ok. 50 ml gorącej wody do rozpuszczenia - Cukier lub miód do smaku - Galaretka wiśniowa Składniki: Ciasto: - 1 ½ szklanki mąki krupczatki - 1/3 szklanki cukru pudru - 150 g masła - 1 jajko - 1 żółtko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli Ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy na cienki placek i wykładamy nim foremki do tartaletek. Niezbędne będą maliny (wciąż są do kupienia na bazarkach), ale nie muszą być świeże, możecie użyć także mrożonych.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://blog.karolinapolkowska.pl/2020/10/tartaletki-z-kremem-jogurtowo-malinowym.html