Składniki: 1 kg śliwek węgierek 1 szklanka soku z pomarańczy 1/2 szklanki płatków owsianych 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu Kruszonka: 150 g mąki pszennej 100 g masła 80 g cukru pudru cukier puder do posypania wierzchu Przez kilka minut rozcieramy wszystko w palcach a następnie ściskamy w dłoniach, i znów rozcieramy tworząc w ten sposób kruszonkę. Kruszonka: w misce mieszamy mąkę z pokrojonym w kostkę schłodzonym masłem oraz cukrem pudrem. Sposób wykonania: Śliwki kroimy na połówki, wyjmujemy pestki, wrzucamy do miski i mieszamy z 1/4 szklanki soku pomarańczowego, cukrem i cynamonem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/10/crumble-sliwki-zapiekane-pod-kruszonka.html