Zamiast ćwiartek jabłka, zdecydowałam się na jabłka pokrojone w kosteczkę, lekko podduszone z dodatkiem cynamonu. 250 g półtłustego twarogu 220 g masła 250 g mąki pszennej Dodatkowo: 2-3 jabłka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka masła szczypta cynamonu cukier puder do oprószenia Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy w drobną kostkę. Trochę to trwało, ale mogę powiedzieć, że plan zrealizowałam w 100%. Ciasteczka wyszły smaczne, choć planowałam przygotować małe pierożki, a one i tak w trakcie pieczenia pootwierały mi się. Udostępnij Zapisz Kiedyś, gdy robiłam krucho-drożdżowe ciasteczka z jabłkiem, pisałam, że chciałabym jeszcze kiedyś przetestować takie, tylko w wersji z ciastem twarogowym. Gdy jabłka zmiękną, ale wciąż jeszcze zachowują swój kształt, odstawiamy na bok do przestudzenia. Podlewamy 2-3 łyżkami wody, zasypujemy cukrem i dusimy na małym ogniu, często mieszając. W rondelku rozgrzewamy niewielką ilość masła, dodajemy jabłka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-20 minut (do lekkiego zrumienienia).