Składniki: – 300g mąki żytniej 720 – 100g mąki pszennej – 250ml ciepłej wody – 8g świeżych drożdży – 8g soli – 1 żółtko (lub napój roślinny) – 1 łyżka oregano – 1 łyżka tartego parmezanu (opcjonalnie) – sezam czarny i biały do posypania W misce zagniatamy mąki, wodę, sól, drożdże, oregano i parmezan. Bułki wychodzą tak pyszne, że śmiało możecie wykonać je od razu z podwójnej ilości składników 🙂 Przy podziale na 7 bułek, jedna to ok. 203kcal, B: 5,3g, T: 2,3g, W: 41,9g. Otrzymaną masę dzielimy na 6-7 części, z każdej formujemy bułkę, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczamy ręką, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na ok. 45 minut do wyrośnięcia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://befitbestrong.pl/zytnie-bulki-do-burgerow-z-oregano/