Składniki: (ilość można dostosować do potrzeb) - 3 bułki - po 1 plasterku sera na bułkę - kawałek szynki mini z jakubowej spiżarni Olewnik - 1 czubata łyżka masła - szczypta słodkiej czerwonej papryki - szczypta pieprzu - sól do smaku Przygotowanie: Szynkę kroimy w kostkę. Do ich przygotowania można wykorzystać kupne lub domowe pieczywo – przepis na domowe bułki znajdziecie tutaj (klik) Dziś mam dla Was pomysł na szybkie i pyszne zapiekane bułki z szynką i serem. Tak przygotowane zapiekane bułki najlepiej smakują w towarzystwie domowego sosu czosnkowego lub ketchupu. Zapiekane bułki z szynką i serem podajemy na ciepło. Tak przygotowane bułki śmiało można podać na śniadanie lub kolację. Zapiekane bułki z szynką i serem. Smarujemy nim każdą bułeczkę z wierzchu, a resztę wlewamy łyżeczką ostrożnie do nacięć w bułkach.