Jest naprawdę pyszna 😀 Składniki: Na naleśniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej mała szczypta soli 2 jajka M odrobina oleju do smażenia Na plasterki karmelizowanych jabłek: *dziś część naleśników podałam z plasterkami karmelizowanych jabłek, a część z dżemem. Chwilę zostawiamy po czym delikatnie z 1-2 razy mieszamy aż wszystkie plasterki pokryły się rozpuszczonym cukrem. Jabłka obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki, dzięki temu nasze nadzienie do naleśników będzie delikatne i wręcz rozpływające się w ustach. Dlatego proszę zwiększyć ilość składników wg potrzeb 3-4 małe jabłka 2 pełne łyżki masła 2 pełne łyżki cukru trzcinowego Przygotowanie: Naleśniki smażymy na niewielkiej ilość oleju z obu stron na złoto (polecam Wam robić mniejsze naleśniki). Tak przygotowane karmelizowane plasterki jabłek nakładamy na naleśniki i dowolnie składamy. Zamiast kroić je w kostkę, robię z nich cieniutkie plasterki. W szybki sposób otrzymuję idealnie cienkie plasterki jabłek. Naleśniki z plasterkami karmelizowanych jabłek. Tak przygotowane jabłka są delikatne i dosłownie rozpuszczają się w ustach.