English version Easy baked pork chops (4 servings) Ingredients: 4 pork chops 1 tbsp of vegetable oil 1 onion, thinly sliced 1/2 cup grated cheese 8 tsp mayonnaise salt and pepper to taste Preparation: Wash the pork chops and pat dry with paper towels, tenderize with meat mallet and season both sides with salt and pepper. Składniki: 4 kotlety schabowe (z kością lub bez) 1 łyżka oleju roślinnego 1 cebula, pokrojona w cienkie plasterki 1/2 szklanki startego sera żółtego 8 łyżeczek majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Kotlety umyj, osusz ręcznikami papierowymi, rozbij tłuczkiem do mięsa i dopraw solą i pieprzem z obu stron. Dziś zapraszam na schabowe, ale nie takie zwykłe gdyż nie jestem fanką panierek;) Te są zapieczone z cebulą, majonezem i serem – idealne dla zabieganych po ciężkim dniu. Rozgrzej dużą patelnię z łyżka oleju, podsmaż kotlety z obu stron do lekkiego zarumienienia i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Ułóż plasterki cebuli na kotletach mięsa, rozsmaruj po 2 łyżeczki majonezu i posyp ułóż startym serem. Put the slices of onion on top of the meat, spoon about 2 teaspoons mayonnaise over the chops and top each chop with grated cheese.