Ośmiorniczki baby w sosie własnym

Przekąski
05.10.2020 16:40
Ośmiorniczki baby w sosie własnym

Pychota! Składniki: (2 porcje) - około 800 g. mrożonych surowych ośmiorniczek baby - 3 mniejsze cebule - 8 ząbków czosnku - 2 liście laurowe - 3 ziela angielskie - 4 łyżki oliwy z oliwek - 100 g. zimnego masła - 1/2 szkl. Na dużą patelnię wlej 2 łyżki oliwy, dodaj cebulę i czosnek, podsmażaj 2 minuty. Dziś przepis na szybkie i łatwe w przygotowaniu mini ośmiorniczki w sosie własnym. Teraz dolej cały sos spod duszenia ośmiornic, dodaj posiekaną pietruszkę i duś na małym ogniu 5 minut. Kiedy ośmiorniczki puszczą swój sok, zmniejsz płomień na mniejszy i duś 25 minut. wody - pęczek natki pietruszki - sól, pieprz Ośmiorniczki rozmróź i wypłucz w zimnej wodzie. Na koniec wmieszaj w sos kosteczki zimnego masła. W garnku rozgrzej mocno 2 łyżki oliwy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/10/osmiorniczki-baby-w-sosie-wasnym-baby.html