mleka 3 łyżki żelatyny 500 g. serka mascarpone 1 łyżeczka cukru waniliowego skórka otarta z 2 limonek sok z 1,5 limonki spora garstka listków mięty 1 łyżeczka herbaty matcha Spód 10-12 szt. okrągłych biszkoptów 5 łyżek mleka Wierzch 1 zielona galaretka (u mnie gruszkowa) owoce, listki mięty (u mnie winogron bezpestkowy, pitahaya, limonka, mięta) Uwaga: Jeśli użyjesz tak jak ja tortownicy o średnicy 20 cm. musisz mieć taką z wysokimi brzegami lub wspomóc się dodatkową obręczą do tortów. Mleko z miętą i żelatyną wlewaj powoli do masy z mascarpone i cały czas miksuj mikserem. Następnie ostudź, aż będzie letnie. 3 żółtka utrzyj mikserem z cukrem pudrem (około 2 minut). Natychmiast dodaj do masy pianę z białek i całość wymieszaj łyżką (zrób to szybko, masa dość szybko będzie gęstnieć). Gdy mleko będzie letnie, ubij pianę z 3 białek.