Zajrzyj także do moich propozycji obiadowych: – pieczone ziemniaki – ziemniaki zapiekane ze śmietaną – ziemniaki nakrajane – ziemniaki w mundurkach – kotlet schabowy – ragu z kaczki – szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym – polędwiczki z kurkami – królik w winie – polędwiczki z szynką parmeńską – żeberka barbeue – pulled pork – kotlet de volailee – kurczak na butelce piwa ZIMNIAKI JAK Z OGNISKA Przygotowanie: 1 h Ilość porcji: 2 Składniki: – 700-900 g ziemniaków – 3 łyżki mąki pszennej – 1 łyżka soli Przygotowanie: Ja uwielbiam je z masłem, nie dodaję już soli bo skorupka ziemniaków jest dość słona i pyszna, możesz zjeść ziemniaka w całości. Z ogniska oprócz tradycyjnej kiełbaski i ziemniaków pieczonych w popiole pamiętam też pieczone jabłka. A na deser po jabłku były właśnie ziemniaki i czarna buzia po ich zjedzeniu. Pamiętacie z dzieciństwa smak ziemniaków prosto z ogniska? Te ziemniaki będziecie powtarzać niesamowicie często w swojej kuchni, o to jestem bardzo spokojna. Osmolone ręce, ziemniaki jedzone z solą i masłem, nic więcej nie potrzeba. Teraz takie wspomnienia możesz mieć także po weekendowym obiedzie we własnej kuchni, przekonaj się że jest to możliwe! Jeszcze mokre ziemniaki obtaczaj w mące i układaj na blasze.