3 bit malinowy

Aga

Ciasta

02.10.2020 9:49

3 bit malinowy

Blaszkę (23x33 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i pieczemy ok 25 minut w 180 st. C Krem budyniowy: - 2 budynie waniliowe - 3/4 litra mleka - 3 łyżki cukru pudru - 200 g masła Same pyszne warstwy, które nie tylko smakują genialnie ale i efektownie się prezentują. Biszkopt: - 3 jaja - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki maki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - szczypta soli To nic innego jak mięciutki biszkopt na którym spoczywa krem budyniowy, przykryty warstwą kakaowych herbatników, do tego galaretka z malinami i bita śmietana. Klasycznego 3 bita u mnie na blogu do tej pory nie ma, mimo że robiłam to ciasto już kilka razy, ale jakoś nie było okazji go sfotografować. Dodatkowo: - 250 g herbatników - ok 50 g czekolady mlecznej lub gorzkiej Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Miękkie masło ucieramy do białości, następnie dodajemy stopniowo cukier puder, a gdy się połączy z masłem dodajemy po łyżce budyniu. Bita śmietana: - 500 ml śmietanki 30 lub 36% - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka żelatyny - 1/4 szklanki mleka Gdy zacznie tężeć wykładamy na warstwę herbatników i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://cynamonoweszczescie.blogspot.com/2020/10/3-bit-malinowy.html