Surówka z włoskiej kapusty

Obiad
02.10.2020 9:39
Surówka z włoskiej kapusty

Polecam Wam także: – sos do sałatki – sałatka gyros – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – kurczak z batatami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację SURÓWKA Z WŁOSKIEJ KAPUSTY Przygotowanie: 20 minut Składniki: – pół główki kapusty włoskiej – 1 duża marchewka lub dwie mniejsze – 1 łyżeczka świeżego koperku – 2 łyżki majonezu – 2 łyżki śmietany 18% lub greckiego jogurtu – 1 łyżka octu jabłkowego lub z białego wina (raczej nie dodawajcie klasycznego octu, jest za bardzo intensywny) – 1 łyżeczka soli – pół łyżeczki pieprzu – 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: - Kapustę drobno poszatkuj, usuwając głąb i najtwardsze włókna przy głąbie. Jeśli porównacie sobie mój przepis z niektórymi znalezionymi w internecie zauważycie, że daję znacznie mniej soli i cukru, bo po co. Na pewno docenicie też efekt finalny! A z włoskiej kapusty zrobicie także: Dziś pokażę Wam jak zrobić pyszną i prostą sałatkę z włoskiej kapusty, idealną do obiadu. - Z majonezu, jogurtu, octu, cukru, soli i pieprzu sos. Lubię też nieco odtłuścić moją surówkę i nie dodawać tyle majonezu, a raczej łączyć go ze śmietaną lub jogurtem greckim. Deska Gąska Aniela – średniaProdukt w promocji Gołąbki z włoskiej kapusty

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/surowka-z-wloskiej-kapusty/