Piernikowe Ciasteczka Dyniowe Z Marcepanem I Lukrem Pomarańczowym

Iwona
Desery
30.09.2020 18:53
Piernikowe Ciasteczka Dyniowe Z Marcepanem I Lukrem Pomarańczowym

Lukier pomarańczowy: - odrobina soku z pomarańczy oraz startej skórki - cukier puder tyle aby lukier był gęsty ale lejący 1. Cukier z masłem ucieramy, do utartego wbijamy jajko, znów ucieramy a następnie dodajemy puree z dyni, mąkę, proszek oraz sodę i przyprawy. Składniki na około 20 sporych ciastek: Składniki na około 20 sporych ciastek: - 75 g masła - 1/2 szkl cukru - 1 i 1/2 szkl mąki pszennej - 180 g puree z dyni (puree z dyni upieczonej) - 1 jajko kl L - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - 1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika - odrobina startej skórki z pomarańczy - marcepan do nadzienia Ta przyprawa piernikowa idealnie wpasowała się, ale możecie zamiast niej dodać cynamon i np. skórkę z pomarańczy :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2020/09/piernikowe-ciasteczka-dyniowe-z.html