Czas przygotowania: 90 minut Składniki Ciasto: - 1 szklanka mąki pszennej - szczypta soli - 100 g masła - 2 łyżki cukru pudru - 1 duże jajo - 2 łyżki zimnej wody Nadzienie: - 2 łyżki tartej bułki - 400 g śliwek węgierek Kruszonka: - 50 g masła - 70 g cukru - 100 g mąki Wykonanie: I aż się dziwię, że przepis ten nie pojawił się na blogu wcześniej. |Krucha tarta ze śliwkami i kruszonką| Krucha tarta ze śliwkami Proporcje na formę o średnicy 23 cm Krucha tarta ze śliwkami i kruszonką wyszła przepyszna i zniknęła w oka mgnieniu, nie zdążyła nawet jeszcze do końca wystygnąć. W tym roku na pierwszy ogień idzie piękna i fioletowa węgierka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2020/09/krucha-tarta-ze-sliwkami-i-kruszonka.html