Składniki: 1,5 l bulionu warzywnego 0,5 l zakwasu z buraków 4 ziemniaki 3 ugotowane buraki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny 1 łyżka majeranku 3 łyżki śmietany 18% sól pieprz olej rzepakowy parę gałązek natki pietruszki 1 opakowanie jajek przepiórczych (przepis na 4-5 porcji) Podobne przepisy: Barszcz ukraiński Barszcz czerwony z ziemniakami i ciecierzycą Barszcz czerwony z ziemniakami Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami Barszcz czerwony z uszkami Do garnka z bulionem dodajemy obrane i starte na największych oczkach buraki, obrane ząbki czosnku, zakwas i majeranek. Ale wracając do tytułowego przepisu… barszcz czerwony to jedna z naszych ulubionych zup i powiem nieskromnie, że wychodzi mi naprawdę dobrze. Zupa z burakami i czerwoną fasolą Zupa jarzynowa z burakami Cebulę kroimy w drobną kostkę, ziemniaki w średnią – wszystko smażymy na oleju na średnim ogniu, około 5 minut, następnie dodajemy to do zupy. Przed chwilą np. zjedliśmy ciasto z burakami (przepis może niedługo opublikuję), wcześniej było carpaccio i zakwas. Przedwczoraj zrobiłam dla odmiany barszcz czerwony z ziemniakami i jajkami przepiórczymi.