Zupa krem z pomidorów - szybka pomidorowa FIT

Martyna

Zupy

10.09.2020 20:35

Zupa krem z pomidorów - szybka pomidorowa FIT

Przepis na 4 porcje, z czego jedna to około: 94kcal, B: 3,9g, T: 5,2g, W: 13,7g. Składniki: – 400ml bulionu (lub 400ml wody + 2-3 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego) – 5 pomidorów – 2 marchewki – 1 pietruszka – 1 cebula – 20g masła/oleju – sól, pieprz Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach lub rozdrabniamy w malakserze. Dodajemy koncentrat bulionu drobiowego, masło/olej, pomidory, cebulę, sól i pieprz, gotujemy 8 min/100°C/obr. 2, następnie miksujemy 40 s/obr. 5-10, stopniowo zwiększając obroty. W garnku rozpuszczamy masło/rozgrzewamy olej, dodajemy starte warzywa, pokrojoną w kostkę cebulę oraz pomidory, doprawiamy i przez 8-10 minut dusimy, od czasu do czasu mieszając. Na Thermomix: 1. Do naczynia miksującego wkładamy marchewkę i pietruszkę, rozdrabniamy 7 s/obr. 6. 2. Składa się on z zaledwie 6 składników, w tym z 4 warzyw. Całość gotujemy do 10 minut i blendujemy na krem, w razie potrzeby doprawiamy.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/zupa-krem-z-pomidorow-szybka-pomidorowa-fit/